Een mooie Instagram Feed creëren doe je zo.

Gepubliceerd op 20 februari 2024 om 10:00
Instagram Feed creëren | Blog by Living So Random

Een mooie Instagram Feed creëren doe je zo.

Instagram is een mooi platform om een connectie op te bouwen met volgers.
Als ondernemer wil je volgers omzetten naar klanten. Maar hoe doe je dat? 

Wij vertellen jou met plezier wat je kan doen om een Instagram Feed te creëren die 'aesthetically pleasing' is om naar te kijken, maar ook laat zien wie jij bent én waar jij jouw volgers mee zou kunnen helpen.

 

Als fotografen hebben wij genoeg content die wij kunnen plaatsen én dat is dan ook hetgeen wat natuurlijk handig is als je Instagram gaat gebruiken in jouw marketing strategie.

Er zijn tientallen manieren die je kan toepassen en weet dat er geen goed of fout is.
Het belangrijkste is in ieder geval dat jij er blij van wordt en dat het in the end wat geld oplevert. 

 

Lees snel verder, zodat jij straks met plezier jouw Instagram Feed kan inplannen.

1. Weet wat je wil uitstralen als ondernemer.

Instagram is een visueel platform waar iedereen een account op kan aanmaken en zijn/haar volgers kan laten zien wat hij/zij doet of heeft gedaan.

Als ondernemer weet je wie je doelgroep is en wat je als onderneming wil uitstralen. Dat zijn dan ook de uitgangspunten waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van de content. 

2. Plan je Instagram Feed van te voren in.

Er zijn genoeg apps voor het inplannen van jouw Instagram Feed, daar ben je helemaal vrij in. Bekijk vooral even wat voor jou werkt.
Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar UNUM of Later.


Wat ook een handige optie is (en daar maken we zelf gebruik van) Canva
Wij hebben bestand gemaakt met 9 vierkantjes waarin wij onze foto's kunnen toevoegen, zodat we een goed beeld krijgen van hoe de Feed eruit komt te zien. Op deze manier kunnen we aanpassen waar nodig om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

 

Canva bestand met 9 vakken om Instgram Feed in te plannen.

Canva bestand met 9 vakken om Instgram Feed in te plannen.

Canva bestand met 9 foto's voor het inplannen van Instagram Feed.

Canva bestand met 9 foto's voor het inplannen van Instagram Feed.

3. Zorg voor afwisseling.

Het is belangrijk om rekening te houden met afwisseling in content. Zorg er dan voor dat je niet dezelfde composities gebruikt naast elkaar.
Het principe dat wij meegeven aan onze klanten is het wide-medium-close principe. Op deze manier zorg je er voor dat het beeld aantrekkelijker is om naar te kijken. Het wide-medium-close principe is als volgt: 

 

Wide (breed): Dit verwijst naar een wijd gezichtspunt waarbij het onderwerp of de scène in zijn geheel wordt vastgelegd. Een wide shot wordt vaak gebruikt om de context te tonen, de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, of om een overzicht te geven van een bepaalde locatie.

 

Medium (gemiddeld): Dit is een meer gematigd perspectief waarbij het onderwerp dichterbij wordt gebracht dan bij een wide shot, maar nog steeds een aanzienlijk deel van de omgeving kan omvatten. Een medium shot kan worden gebruikt om de relatie tussen personages te tonen, hun interactie met de omgeving te benadrukken, of om details van het onderwerp beter zichtbaar te maken.

 

Close (dichtbij): Dit is een zeer nabij perspectief waarbij het onderwerp of een specifiek detail ervan de focus van de afbeelding vormt. Een close-up shot wordt vaak gebruikt om emoties, details, en nuances van het onderwerp te benadrukken. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gezichtsuitdrukkingen vast te leggen, belangrijke objecten te benadrukken, of om een intiemer gevoel over te brengen.

 

Voel je vrij om hier mee te experimenteren.

4. Probeer jouw verhaal te vertellen.

Met bovenstaande tips ben je al een heel eind gekomen. Nu is het nog de bedoeling dat je de connectie met de mensen probeert aan te gaan.
Dit kan je doen door inspirerende, informatieve of amuserende captions. Maak het persoonlijk en aantrekkelijk voor jouw doelgroep.

Heeft jouw doelgroep weinig tijd of altijd haast? Zorg er dan voor dat je de beschrijving van de post kort en bondig houdt. Het is zonde als jij all-in gaat met het schrijven van je tekst en ze de helft niet eens lezen. Zorg er dus voor dat je hier op inspeelt.  

5. Maak het jezelf makkelijk.

Yes het voorwerk is gedaan, dan is het nu tijd om de posts daadwerkelijk in te plannen. 
Wellicht vind je het fijn dat je de post op een moment in plant als het voor jou uitkomt. Dat kan natuurlijk.


Wat wij zelf heel prettig vinden is Meta Business Suite. Hiermee plannen wij onze content vooruit. Een kwestie van de foto en tekst plakken in de tool en voìla.. Je geeft de gewenste dag en het tijdstip aan en verder hoef je er niets meer mee te doen. De post wordt online gezet op het gewenste moment. Hoe handig! Werk je ook met Facebook? Dan is dit echt handig voor je. 

 

Wij proberen altijd één á twee dagen in de maand een content dagje in te plannen, waarbij wij dus de dagen volledig wijden aan het schrijven en inplannen van content. Dit werkt heel fijn voor ons en wellicht ook voor jou. Zorg in ieder geval dat het plaatsen van content eenvoudiger voor je is.

Plannen van Instagram Feed. | Blog Living So Random

Heb je geen goede foto's?

Wil je er mee aan de slag, maar heb je niet het juiste beeldmateriaal? Plan dan een vrijblijvende kennismaking met ons in.
Wij zijn fotografen die je graag verder helpen met het creëren van passend beeldmateriaal voor jouw social media kanalen.