Van interieuradviseur naar fotograaf.

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 11:00

Van interieuradviseur naar fotograaf.

Ons verhaal.

Na een vierjarige opleiding tot interieuradviseur zijn wij in 2020 afgestudeerd.
Dat viel precies in de Corona periode, waar in iedereen zelf aan de slag bleek te gaan, omdat sociale contacten en werk voor vele op een lager pitje kwam te staan.

 

Na de opleiding hebben wij toentertijd besloten om ons te gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel, aangezien we een diploma hadden, veel passie en daarnaast ook toe waren aan een unieke uitdaging. Zo gezegd, zo gedaan. Opeens waren wij dus twee jonge meiden met een eigen onderneming voor interieuradviezen en styling. En nu?

 

Na één jaar opdrachtgevers te mogen helpen met een stylingadvies en indelingsplannen, kwamen we tot conclusie dat onze passie voor fotografie toch te veel bleef knagen.

Wat was de doorslaggevende factor?

Wij zijn beide erg visueel ingesteld en vinden het stylen van een interieur fantastisch. Maar het voortraject dat erbij kwam kijken viel bij ons toch niet helemaal in de smaak. We love quick results. Met fotografie zijn we al vanaf jongs af aan bezig en merkte dat andere interieurstylisten en interieuradviseurs erg positief reageerde op onze foto's die wij toentertijd maakte van gerealiseerde projecten.

 

Er werd zelfs gevraagd of wij dat ook voor enkele projecten konden doen van andere interieuradviseurs. Dat was het moment dat wij begrepen dat er vraag naar was en besloten hier meer onderzoek naar te doen. Na anderhalf jaar ondernemen besloten we de interieuradviezen naast ons neer te leggen en ons vooral te gaan focussen op interieurfotografie. 

Opleiding tot fotograaf?

Uiteraard zijn er opleidingen te vinden tot fotograaf, echter hebben wij geleerd van ervaring en online cursussen.

Je leert het meest door het te doen en dat is precies wat wij jou ook zouden aanraden als je overweegt te willen beginnen als fotograaf.
In het begin zal je veel portfolio's moeten doen om een portfolio op te kunnen bouwen en dus ervaring op te doen.

Uiteraard is het wel belangrijk om je camera te begrijpen en de basis principes.
Schaf daarom een online cursus aan om jezelf hier in te ontwikkelen.

 

Er gaat in het begin veel tijd en geld inzitten, maar als je passie echt ergens ligt dan is dat het uiteindelijk allemaal waard.

Onze ervaring

Wij zijn trots en blij met de keuze die wij hebben gemaakt. Hierdoor helpen wij gelijkgestemden met het vastleggen van hen projecten.
Wij zijn op deze manier nog steeds in het interieurwereldje te vinden, maar dan als fotografen.

Zo hebben wij onze passie voor interieur, styling en fotografie weten te combineren.

Wil je op de hoogte blijven van onze bezigheden? Volg ons op Instagram.