Hoe bepaal ik mijn stijl?

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 10:57

Hoe bepaal ik mijn stijl? Dat is een vraag waar wij ons graag in verdiepen. Wij helpen je graag op weg naar een droominterieur die goed bij jouw past en het leven een stukje makkelijker maakt als je gaat shoppen.

Als interieuradviseur/-stylist is het noodzakelijk om te begrijpen wat de opdrachtgever wil en wat zijn/haar stijl is, maar..

Hoe bepaal je nou je eigen stijl? De basis leggen we je graag uit.

 

Pinterest Bord - LSR

Note: Foto's zijn van Pinterest.

Stap 1: Maak een account op Pinterest aan.

Zonder Pinterest kom je nergens, althans niet heel ver. Pinterest is heel eenvoudig in gebruik en handig om je zoekresultaten op te slaan doormiddel van ze te ´pinnen´. Je kan verschillende borden maken, waarmee je dus verschillende onderwerpen kan scheiden van elkaar als je dat wilt, denk hierbij dus aan een bord: Slaapkamer, woonkamer, kleurgebruik etc. Maak dus zeker gebruik van deze functie/optie.

 

Stap 2: Pin er op los!

Ben je van plan je woonkamer een andere sfeer te geven en weet je nog niet zo goed welke sfeer/stijl je wilt toepassen? Zoek op verschillende woonwensen, wil je bijvoorbeeld een andere bank? Typ dan in de zoekfunctie de term: bank, couch, sofa, living room etc.

Heb je 5 minuten niets te doen? Pak lekker je telefoon erbij en pin er op los. 

 

Moodboard - Living So Random

Note: Foto's zijn van Pinterest.

Stap 3: Bekijk je bord.

Nu dat al je favorieten foto's hebt opgeslagen in je Pinterest bord, is het tijd om ze eens goed te gaan beoordelen. Wat kom je vaak tegen? Zijn dat bijvoorbeeld veel zwart tinten of is het een bepaalde soort plant of kleur die je vaak terug ziet komen? Neem het even goed in je op.

 

Stap 4: Maak een moodboard.

Nu dat je alle aspecten hebt bekeken en hebt ontdekt wat er vaak terugkomt in je bord, is het tijd om aan de slag te gaan met een moodboard. Zoek specifieke zoekwoorden op, zodat je concrete beelden vindt van de door jou terugkomende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan beelden met een bepaalde kleur, materiaal of textuur.

 

Tip: Zorg ervoor dat de beelden die je toevoegt heel goed laten zien wat je bedoeld. ''less is more''.

Liever je stijl achterhalen met de hulp van ons, Living So Random! we helpen je graag. Boek jou stylingadvies bij ons door je gegevens hieronder achter te laten. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraag: Stylingadvies